Monday, December 27, 2010

Kegeraman Yang Melampau Atas Kemenangan Malaysia Menentang Indonesia

salam.


tahniah sayangku safee sali atas  jaringan gol yang telah awak lakukan. tidak di lupa juga pemain-pemain Malaysia yang lain. korang da best la. Love u muah muah muah. ngehehe.

papepun, Malaysia tetap terbaek! Oo, tajuk kat atas adalah tentang kegeraman saya atas kemenangan Malaysia. NO way! mestila saya gembira Malaysia menang. tapi kegembiraan tuh tak sampai tahap maksimum sebab Malaysia tak dapat kan 4-0. nape? penting ke dapat 4-0? janji Malaysia menang kan?

yela! penting tau bagi saya dan adek beradek saya. muahaha. Oh, ini kerana abah dah janji tau kalau Malaysia dapat kalahkan Indonesia dengan mata 4-0, dia nak bawak kitorang g nengok next game kat Indonesia. Oh, shit! kami tak dapat pergi. Malaysia JUST menang 3-0! Oh, please sayang. lagi satu gol je! satu je. nape la awak-awak yang hensem hensem lagi kacak tak mampu nak masuk kan lagi satu je gol. SATU JE LAGi OKEH! ngeheehe. :)

Oh, dah takde rezki nak sokong abang safee sali and shahrul idlan kat Indonesia nanti. ngehehe. perlu ke? heee.:p

Ok, gembire betul abang saya sorang nih.:')
Perghh. shahrul idlan! rase die hensem.:p
awak, awak dan awak yang hensem dan kacak. nape tak dapat kan lagi satu je gol? kenape? kenape? arghh, kenape? :p
pic: google


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Friday, December 24, 2010

kegagahan dalam menghadapi result exam


salam kegagahan dan keberanian.muahaha.:p

hari nih, result pmr kuar. my lil bro is one of yang amek pmr tahun nih. so, saya ingin mengatakan betapa gagah nye die? Oh, tidak. tidak sama sekali. haha. He got 6A's in his result. even tak dapat straight A pun takpe. i'm still proud to be your sister. go back and practice. tahun depan cube lagi oke? haha. tahniah di ucapkan dari kakak mu yang kiut-miut lagi baik hati nih. ngeeheehe.:p

yang sebetol dan sebenar-benarnya, saya nak habaQ kat semua pasal result saya pada sem 3 yang lepas. Oh, memandangkan banyak adegan terlajak tidur, terskip kelas, terngorat mamat2 yang tak berapa nak hensem, terlambat nak siapkan assignment lah and macam2 lagi lah perkara terr yang berlaku.

so, saya memang lah sangaatttttt memerlukan begitu besar kegagahan dan keberanian masa nak check result. kegagahan tambah diperlukan apabila mengenangkan oh, oh, kebanyakan subjek yang saya ambil masa tuh adalah besaQ2 kredit nya iaitu 4 meh! 4 jam kredit!

english for self expression! oh, terbaek dari ladang sawit! haha. the most subject yang saya tak akan lupe. ever and never! yela sebab 1st time kot belakon jadi perompak. okeh, bukan belakon masuk tv ye. haha. hoih! muke semanis kurma nih jadi perompak. cis! tak patot2. orang kata subjek nih susah gile kentang nak dapat A. Oh, yeke? tak tau la pulak?ngeehee. tapi konklusi untuk subjek nih Alhamdulillah.:)

okeh. sekarang subjek yang sampai bile2 pun saya akan cube lupekan. sebab subjek nih jugak lah cita2 saya nak naek kan pointer sem nih punah. hancur lebur! ye, research method. betul la kot orang cakap subjek nih yang susah. bukan aku yang malas or tak pandai okeh. haha.

next! Okeh sekarang turn subjek dr.jOhn, environmental dimension of development. kesian die. dulu saya selalu cakap die kedekut la itu lah ini lah. tapi tup tup. okeh la. die bagi saya B untuk subjek die. hee.

saya adalah dalam kategori pelajar terbaek dalam subjek ini jika dilihat dari sudut penSKIP KELAS terbaek! muahaha. Oo, sori miss regina i tak sengaja. hee. Oh! terharu. skip2 pun saya dapat B untuk subjek basic concept and issues in development. :')

development economic. okeh. even dia 4 kredit pun, dia still senang nak paham. tambah dengan dr.spencer yang gile punye lembut! eh, bukan lembut2 cenggitu ek. dr.spencer nih hati die lembut. ceh, tahu2 je. haha. tak lah. dia baek. cakap pun lemah lembut je. saya suke! Okeh, dapat B+ je. syukur.:')

ha, last. EBX. subjek nih takde final exam. senang nak score kalau buat je ikut arahan. jangan jadi free rider. tak yah pun kau sebok g menghadap buku. takpe. boleh dapat A punye. janji dengar arahan and jadi baek hati macam saya.:)

perompak bank vs perompak hati.:')


contoh terbaik. adek2 boleh lah ikut buat macam nih masa group discussion. 

no wonder la EBX saya dapat A. semuanya kerana kemanisan ABC buatan saya dan kawan2 saya di tambah pula dengan kemanisan yang ade pada saya. eceh.:')


Oh, dengan keluarnya result, maka TAMMAT sudah sem 3! Lepas nih kene la berusehe lebeh sikit okeh. jangan malas-malas ye hanis sofiah. kalau malas lagi hamik la kau tak dapat nak naek kan pngk. then, tak dapat la nak grade on time.huu~ oh, tidak. kene berusaha! sayang-sayangku sekalian, doakan saya jadi rajen okeh.:')



BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Saturday, December 4, 2010

kami dan kfc.kfc dan kami.

salam


Alkesahnye.semalam tetibe teringat kat hanum. tetibe jugak terindu kat cik aina. bukan apa,sebabnye tetibe teringin nak makan kFc.ehee.. yela, dorang nih macam tak boleh nak d pisahkan dengan kfc.
errr, saya pun suke jugak,tapi kalau hampir setiap minggu kFc jOm~!!! arghh, bOhsan jugak kan.heeee.=P


dan itu kesahnye kalau saya di unimas.tapi kalau kat rumah nih.kene tunggu ade suare sepakat la yang menyatakan mengidam kfc.baru ler dapat merase.heee..


dan bile semalam saya teringat2 cik aina, terindu2 kt hanum.tuh maknenye saya termengidam kfc jugak ler.heee..
tp sori la kot saya nak pegi menyuarekan pendapat kat abah nak p ajak makan kfc tuh.yela, hanis sofiah kan anak yang baek. tak pandai nak meminta2.hahahah.Opss~yeke???~_~"


Oh, saya bertuah.sebab tetibe abah cakap."jOm~!!! adek ajak makan kFc"
wahhhh.saya pun ape lagi.pucuk dicite ulam mendatang.
dushuummmm..cepat2 g mandi n siap2.hoho.=)


menu biase di kFc.ngee
nyummy~
jemput makan. jangan malu, jangan segan
hoh, makan tak hengat dunia! Oh, dunia semate!
pOsing dulu Okeh?!! senyum~
haish~! due orang nih pun tak mau telepas dari camere.
meh2, senyum2.ngehee
ha, nih untuk si mamat yang tengah bertape kat rumah.
kOnon nak study la tuh untuk spm.
wuu~rajen kOt.
hah, kali nih kitOrang bawak lek tabung dari kFc.
alaaa.tuh ha! yang ade tulih kFc tuh.
Ohoi~ mane bOleh gambar aku takde.
ehee, nak jugak! Okeh, nih pic candid ye.:)




haaaa! habes dah. nih kesah kami dan kFc. saya dan keluarge. kFc dan keluarge saye.heee.
anda semue bagaimane?ha, tipu kalau takde kenangan dengan kFc!!tipu2!! hehe.haish, prOmote kFc dah pulak.~_~"


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Tuesday, November 23, 2010

indahnya rasa ini..

salam..

ye, sangat indah perasaan saya tika ini..kerana ape??
hey, everyone!! i'm home!!:)

1st day sampai rumah..pagi2 lagi dah kuar..saya g kenduri kawen cekgu ksayangan saya..actually she is my warden..siyesly i really miss her..huhu..tp sayang waktu yang berlalu memisahkn kami..chewahh..hehe..

yang saya geram..saya tak tau pun cekgu nak kawen..saya tau last minute..abah nih!! abah bagitau saya yang cekgu nak kawen mase die amek saya kat aiport..yakni keesOkan harinya adalah majlis perkahwinan cekgu..sebaek saya tempah tiket awal sehari..err..~_~

cantek kan saya??Okeh, fine..cantek kan cekgu saya..hee


 cekgu mahani with her hubby..oh, indahnye rase ini..
aku bile lagi??~_~
now, it's time to promote the present that i've give to her..
bukan buah or mug tuh..tapi bende yang ade tertulis sarawak tuh..heee..:)
actually, there is a story behind it..hoho

tapi sedeh..umai n killa takde..kalau tak leh amek pic banyak2 ngan cekgu..:'(
Okeh..stop it!! sik mok sedeh..it's time for indahnye rase ini..sO, segalenye adalah tentang keindahan..:)

cekgu mahani, saya doakan kebahagiaan sentiase mengiringi cekgu dan keluarge..semOge berbahagie dengan kekasih halal cekgu di dunia dan akhirat..

p/s: mak, abah..angah pun nak jugak kawen..heee..tapi ade ke yang sudi jadi kekasih halal angah sekarang nih??
makan lunch pun mak n abah yang sediakan..haish..indahnye rase ini..~_~


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Thursday, November 4, 2010

tolong marah saya sekarang jugak..

salam..

saya sememangnya sangat memerlukan seseorang yang boleh marah, tegor and membebel kat saya..
sesungguhnya saya sangat rindukan zaman kecik-kecik saya dulu..

mak: angah!!!!!!! dah tengah hari nih..tido jew..anak dara ape la nih..exam dah dekat..tapi tido je..kalau tolong mak kat dapur takpe la..ni tak..tido je kejenye..
angah: alamak, kacau la mak nih..huhu..(dalam hati jew..sambil tarik selimut)
abah: tok..tok..tok..angah, bangun...pegi tolong mak kt dapur tuh..kamu tuh bukannye study tapi membuta jew..
angah: (bangun dalam keadaan malas2 sebab takot abah marah..)

haha..tu la antara yang still ade dalam kepale saya nih..of course saya x kan lupe sampai bile2..and kadang2 saya rindu kot dengan bebelan mak and abah..haha..kalau la mak and abah tahu!! err, malunye saya..hihi.
sekarang??semue tuh bergantung kat diri sendiri..takde sape nak tegor, marah or membebel kat saya..
even saya cakap kat kawan2, korang aku tak study lagi..huhu..and lazimnya jawapan yang saya terime ialah aku pun sama..relax la..hihi..

hihi..nak tak nak memang diri sendiri yang kene motivate diri-sendiri..antara perkara yang dapat menaikkan semangat nak study saya ialah;

1) cakap dengan diri sendiri.."angah, nak ke repeat??nak tambah lagi setahun?dua tahun??nak ke??" "Oh, angah tak nak..tak sanggup!" so, selepas berinteraksi dengan diri sendiri..tubuh badan saya akan bertindak mengikut arahan..pegi meje belajar, bukak laptop n carik notes..heee

2) lazimnya, bila saya tengok senior2 yang repeat satu kelas dengan saya, secara automatik saya telah bernekad untuk teros move on..tanpe repeat..huhu..selalunya, after kelas saya akan jadi rajin..seperti kemas kan meje belajar, kemaskan jadual saya and macam2 yg boleh diistilah kan sebagai rajen..hihi

3) bile saya rase ade orang pandang rendah dengan keje yang saya lakukan..biasanya bende nih berlaku time buat asignment group la kan..Oh, penat aku berhempas pulas wat keje senang2 je ko delete and tak masukkan ape yang dah aku wat..even kalau keje aku salah pun or teruk or tak boleh diterime pakai, hei! jumpe la aku dulu..then, cakap..baru la aku tak kecik hati sangat..

so, memang tak banyak bende yang boleh motivate saya buat masa sekarang..sebab tu lah saya sangat memerlukan seseorang seperti parents, sahabat, someone that i have admire..huhu..or manis hati saya cakap something yang boleh wat kan hati saya berbunge2 and teros study..haha..atleast, membebel kat saya pun takpe..tapi jangan la sampai menghina saya..nangis kang!!:'(

dah banyak hari berlalu..siyesly saya tak study hape pun lagi..tambahan pula, saya baru jew baek demam..so, memang waktu saya dihabiskan dengan sangat sia-sia..huhu..ha, so saya nekad nak motivate diri sendiri dengan menulis blog..haha..lagipun, nak jugak macam aniszaty..tulis jadual exam dalam blog..kikiki..atleast dapat jugak jadi peringatan untuk diri sendiri yang hari exam sangat dekat!!!

11/11/2010 (khamis)
english for self expression- 7.30pm hingga 9.30pm- di dewan unimas

12/11/2010 (jumaat)
basic concept and issue in development- 9.00am hingga 11.30am- di dewan santapan

16/11/2010 (selasa)
environmental dimension of development- 9.00am hingga 11.30am- di dewan unimas

research method- 2.30pm hingga 5.30pm- di dewan unimas & Bs1

20/11/2010 (sabtu)
development economic- 2.30pm hingga 4.30pm- di dewan santapan

9.05pm- naek flight gune air asia jak..turun kL jam 10.50pm...yeehaaa~

hoho..sekian..ngade2 sekejap tulih jadual pekse dalam blog..hope pasnih, hanis sofiah binti kamaruzzaman..kalau anda taknak repeat paper..sila2 lah study..tak payah nak tunggu orang lain membebel or motivate kan diri anda tuh..hihi..ok! dah paham..nak tido sekarang..esok nak bangun awal!!:]

p/s: good luck kawan-kawan yang disayangi untuk ur final..saya kenal kawan-kawan saya..and saya yakin mereke boleh buat yang terbaek untuk final mereke..untuk masa depan yang cerah, rajen2 lah berusaha..:] 


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Tuesday, October 26, 2010

lelaki dan perempuan


salam sayang..

saya rindu nak menulis..tp dua tiga hari yang lepas saya sangat sibuk..

tapi bile dah free malam nih takde idea lak..hihi..kawan2 kelas ese ajak kuar tadi sebenanye..nak sambut birthday criz..siyesly nk join sebenanye..tapi saya tak berape sihat..n x cukup kuat untuk keluar berseronok..hihi..

lagipun, saya dah decide..malam nih nak bersendiri dalam bilik..

rasanya kali nih saya nak post notes yang saya terbaca dari salah seorang kawan punye kawan dekat facebook..sebenanye saya tak tau sape penulis nya..so, maafla ek..=P

siyesly, sangat menarik untuk dikongsi..hihi..

ceritenye bermule...=]
Sebagai seorang yang dinamakan manusia, kita dilahirkan penuh dengan kekurangan. Dan antara kekurangan yang amat jelas dapat dilihat kini adalah lemahnya seseorang dengan jantina yang berlawanan. Lelaki akan lemah apabila berdepan wanita, dan wanita akan lemah apabila berdepan dengan lelaki. Mungkin ada yang merasakan, lelaki dan perempuan boleh berkawan sahaja tanpa ada hubungan yang 'lain' .

 Ya, benar. Memang boleh. (Boleh dari segi sosial, saya bukan bercakap tentang hukum) Namun kita harus sedar dan mengakui kekurangan yang wujud dalam diri kita. Sudah berapa kali kita mendengar kisah lelaki dan perempuan yang bersahabat baik, menjadi best friend, dan rupanya dalam diam si perempuan menyimpan perasaan terhadap si lelaki. Dan apabila lelaki mengetahuinya, mungkin dia akan berasa bingung kerana mereka hanya kawan, bagaimana kawannya boleh menyimpan perasaan? Biasanya, di saat ini, apabila dah susah, barulah kita nak kembali kepada Islam. Barulah kita nak ikut cara berhadapan dengan berlainan jantina yang ada dalam agama. Kaum lelaki kena sedar, bahawa hati perempuan ini TERSANGAT LAH LEMBUT.

Adakah hanya apabila lelaki meluahkan perasaan maka hati perempuan akan 'cair'? Tidak, semua perkara yang anda lakukan, yang bagi anda mungkin itu perkara biasa, contohnya mengambil berat terhadap si perempuan, disebabkan dia perempuan dan mungkin lebih 'vulnerable' menyebabkan kalian terlebih concern. Atau mungkin dengan gurauan anda yang mungkin bagi anda biasa, namun dapat menyentuh hati perempuan itu. Hatta perkara kecil sekalipun. Andai dia dapat merasai keikhlasan anda, hatinya akan sangat mudah untuk 'terpaut'. (Maaf, tak dapat fikir perkataan lain yang kurang 'geli') Atau mungkin layanan anda terhadapnya yang dirasakan 'lain', walaupun hakikatnya anda memanglah seorang yang 'friendly' dan 'happy go lucky'. 

Contohnya. Bagi kalian itu perkara biasa, namun sang perempuan yang terseksa. Ini pemerhatian saya daripada banyak perkara yang berlaku di sekeliling. Selepas itu barulah nak saling menyalahkan antara satu sama lain. Yang peliknya, kita jarang nak menyalahkan diri sendiri terlebih dahulu. Lelaki: "Sapa suruh pikir lain? Aku tak pernah mengaku apa-apa pun" Perempuan: "Action speaks louder than words! Dah tau tak suka buat apa nak baik-baik dengan aku!?" Akhirnya gaduh tak berhenti, kerana dua-dua tak nak mengakui bahawa masing-masing dah terpesong dari panduan tuhan.

 Contoh lain, menzahirkan doa kita padanya. Misalnya, "Saya selalu doakan awak" ataupun apa-apa saja doa yang diungkapkan buat perempuan itu dan diketahui olehnya. Nampak macam ok kan? Tapi benda macam itu pun boleh buatkan perempuan itu suka. Contoh ayat dalam hati: "Oh baiknya hati dia, doakan aku...waaaaa" Doakanlah puas-puas, namun rahsiakanlah darinya. Kan doa itu dipanjatkan ke atas tuhan. Jadi cukuplah Allah yang mengetahuinya. (Sekarang baru korang tau kan. Dah tau jangan nak ambil kesempatan nak try buat pula. Ada yang kena fire karang) 

Di sini, barulah kita nampak hikmah mengapa Allah menetapkan berbagai-bagai aturan dalam perhubungan antara lelaki dan perempuan. Kerana yang menciptakan PASTI lebih tahu tentang ciptaan-Nya. Namun kita sering melampaui batas itu, mungkin kerana lupa, atau disebabkan hati kita yang jauh dari-Nya, wallahua'lam, masing-masing boleh jawab sendiri. Jadi sama-sama kita mengingatkan diri sendiri dan sahabat-sahabat kita.
Kadang-kadang (selalu sebenarnya), seorang perempuan terpaksa mengeraskan hatinya, demi untuk tidak menjatuhkan diri ke dalam fitnah. Andai kita merasakan bahawa perempuan itu sangat tegas terhadap orang lain (maksudnya lelaki), ketahuilah bahawa dia sebenarnya lebih tegas terhadap dirinya sendiri. Mungkin bagi lelaki pun begini, saya pun tak tahulah sebab saya bukan lelaki, tetapi kadang-kadang kita memang perlu mengeraskan hati demi menjaga maruah diri. Perempuan sememangnya dilahirkan berhati lembut. Namun sebagai 'respons' terhadap apa yang ada di sekelilingnya, terpaksa mengeraskan hati sehinggakan orang merasakan dia seorang yang keras hati, ego dan sebagainya. Jadi bantulah kami kaum perempuan, nasihatlah kami dengan baik, jangan 'test' limit kami, kerana mungkin saja kami akan gagal. Moga kita sentiasa dipelihara Allah dalam setiap perkara. Sekian cerita kita hari ini, semoga dari sehari ke sehari kita makin dekat kepada Allah. Amiiin. Pengajarannya: Ikutlah jalan yang selamat, jangan menjerumuskan diri sendiri ke dalam lembah kebinasaan. Carilah jalan yang selamat itu.

p/s: fikirkan dan renung-renungkan la..hihi..ye, saya tersangat la setuju dengan ape yang tertulis di atas..hihi..sebab saya juga perempuan, adek saya seramai 3orang juga perempuan, dan saya juga mempunyai ramai kawan-kawan perempuan..=]


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Sunday, October 17, 2010

Penat

salam...


saya sangat penat..


saya dapat rasa badan saya lemah..


maybe salah saya..tak pandai nak uruskan masa..


alhamdullilah, dari malam tadi sampai pagi...siap jugak satu page untuk asigment Kyoto Protocol..


Tapi, sebenarnya tak cukup..atleast saya kene tambah lagi dua pages..huhu..


badan saya dapat terus bertahan hanya dengan caffeine..


korang2, jangan tiru saya tau..minum caffeine untuk pertahanan diri..nanti jadi tak sihat...=(


kejap lagi saya kene bersiap-siap untuk ke perjumpaan basic concepts..


tengah hari pulak saya ade latihan drama for ESE night..huhu..


tuh pun satu masalah bagi saya..


saya dapat rase saya tak mampu buat..


saya takut saya memalukan diri sendiri n mengecewekan orang lain..


dan petang saya ade latihan untuk pasukan sorak Malaysia..hihi..bende ni lak saje-saje join untuk menghiburkan hati dalam kesibukan mengejar deadline for hantar asigment..hahaha..(aku mencari nahas!!)


dan lastly, malam pulak kemungkinan besar saya ade meeting JPK macam biasa..huhu..


eleh, jadual saya tak lah padat mane pun..cume saya nih je yang lembik dan takde daya pertahanan yag kuat..


sikit2 nak menangis..pantang ade bende yang menyentuh hati nak nangis..pastu pantang sedih or penat, saya pun jatuh la sakit..=(


korang, saya geram dengan diri saya..!!


p/s: Hanis Sofiah kene berubah Okeh..kene kuat!! chaiyok!!=)


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Saturday, October 16, 2010

Kenapa dengan saya hari ini??

salam..


kenapa dengan saya?


hari ni saya rasa ade something yang tak kene dengan diri-sendiri..


saya rasa saya sedih...


tapi saya tak boleh nak menangis...


saya rasa saya marah..


tapi saya x boleh nak menjerit...


saya rasa mengantuk..


tapi saya tak boleh nak tidur...


saya ingat badan saya lesu..


saya pergi mandi..


tapi lepas mandi pun saya rasa letih, tensen, sedih, marah dan geram..


tapi dengan sapa?


saya rasa saya sedih dengan diri sendiri...


saya marah dengan diri sendiri..


saya tak mampu buat apa-apa...


saya nak buat asgment, tapi saya tak boleh nak buat..


saya tak dapat nak fokus..keje saya teruk..saya tak puas hati dengan keje yang saya hasilkan..


jadi saya pun cuba call manis hati saya..


saya ingat dia dapat hilangkan semua kesedihan dan kemarahan yang saya rasekan terhadap diri sendiri...


tapi dia tak boleh..malah dia buat saya menangis lagi..


tapi tak pelah..atleast saya boleh menangis..thanx la kat manis hati ye..huhu


lega sikit saya lepas menangis..walaupun hati saya sakit lagi..


dari pagi tadi saya sedih..


petang baru saya call manis hati..


dan sekarang saya carik blog..


harap boleh la hilang semuanya lepas ni..huhu..


sekian..


p/s: masa mandi tadi saya terfikir..saya tahu mana tempat untuk saya hilangkan semua perasaan sedih dan marah saya..saya perlu jumpe Nya..even saya solat tapi saya rasa solat saya tak sempurna. maybe sebab tu la hati saya sedih dan resah je..huhu..Then, dah lame saya tak membace Quran..maafkan saya mak, anakmu ini lalai dengan urusan dunia..mugkin sekarang waktunya..Terima Kasih Ya Allah..kau masih membuka pintu hatiku..=)


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Wednesday, October 13, 2010

saya seorang planner

salam seorang planner,


saya ingin menjadi seorang planner yang terbaek untuk semua..


yang merancang kebahagiaan kepada emak dan abah pada masa tua mereka..


yang dapat merancang untuk kejayaan keluarga saya..


yang merancang dapat memberikan kemanisan untuk manis hati saya...


merancang untuk menjadi sebahagian daripada kegembiraan untuk sahabat2 saya..


dalam perancangan saya juga terselit ingin menjadi yang terkaya didunia..=P


kaya bukan sahaja dengan memiliki harta, TP dengan menjadikan perancangan saya satu realiti..hihi..


p/s: saya hanya merancang tp Allah yang menentukan..semoga kebahagiaan milik saya dan mereka serta anda semua..:]


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Saturday, October 9, 2010

Be Strong.

Agak lama saya tidak menulis dan meluahkan apa yang saya rasa.

Saya kembali meluahkan apa yang terlintas difikiran dan hati saya.

1: saya sedih bila melihat orang sedih kerana putus cinta.

2: semestinya orang akan sedih kalau dia dikecewekan dengan orang yang paling dia sayang and percaya.

3: mungkin saya tak pernah merasa macam mane sakitnya dikecewekan.

4: tapi saya pernah rasa ditinggalkan dan di tipu oleh sidia yang pertama..

5: memang sedih..tapi percaya or tidak sedih saya hilang selepas dua or tiga hari sahaja..=)

6: TIPS nya..jangan terlalu berharap pada si dia!!! mesti!

7: Percaya la awak...jodoh itu milik ALLAH.

8: Jangan merancang perhubungan kita..kerana perancangan yang abadi hanya miliknya yang Maha Esa.

9: awak...yang tengah bersedih kerana CINTA.kembali lah kepada Nya..hanya disitu akan terubat sakit kita.

10: awak...yang pernah mengecewakan sidia.. percayalah..masanya akan tiba.. Jangan terlalu memikirkan hati kita milik siapa..kerana seperti yang saya katakan jodoh itu Allah yang tentukan.

11: awak...yang pernah mengecewakan hati sidia...jagalah hati dia yang seterusnya dengan sebaiknya.

12: nasihat saya..jangan terus mengecewekan hati manusia..dan jangan sesekali bermain dengan hati dan perasaan..

13: harapan saya..semoga awak terus berbahagia..kerana kebahagiaan awak kegembiraan saya.=)


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Tuesday, August 31, 2010

Akibat Tak Dengar Cakap Orang Tua


Ini kesah aku yg degil. 

Kesah seorang budak perempuan yang sangat pemalas dan kuat tido..





di suatu pagi selepas makan untuk sahur ketike itu air xde..

so, lepas sahur, die teros tejerumus ke lembah katil yang indah..ngee..

untuk menikmati kenikmatan tido di kala subuh..huaa.

Oh, tp die still menunaikan tanggungjawabnye sebagai seorang muslimah..:)

dalam pukul 6.00 lebeh, girl tuh pun mamai2 bgn..

then, kejut orang tua yang sebilik dengannya utk bersama2 jemaah subuh..chewaahh.:)

tp nenek tua tuh bagus..after die solat subuh..

nenek tuh teros ambil towel dan mandi...

masa die nak mandi, nenek tua tuh pesan kt budak perempuan yang kuat tido tuh..



" baek CUCU pergi mandi sekarang, air dah perlahan tuh..nanti xde air.."

budak perempuan tuh pun dengan selumber nye menjawab..

"ala, CUCU malas la..nak tido..ngantok sangat! I'allah, nanti mesti ade air punye..hihi."

gile konfiden die cakap air akan ada..then, teros la melayan mimpi sebagai seorang puteri pemalas..hik3..

tetapi die still sempat pesan lagi dengan nenek tua suroh kejot die after nenek tua siap mndi..

Okies..After nenek tua siap mandi..

i x sure pukul berape, tp nenek tua siap dalam pukul6 lebeh jugak la..

kejap je die mandi..hik3..:)

mase tuh, nenek tua pn start la m'bebeling kt girl tuh..

tp dah name pun kan pemalas dan kuat tido..

sO, die still xnk bgn..hihi..

Okies..

cerite di simpulkan..

budak perempuan itu pun bangun dalam pukul 7 lebeh..

sedangkan nenek tua tuh tengah bersiap2 sambil menyanyi kegembiraan.hik3..

mule2, budak perempuan tuh masuk tandas terdekat..

wua!! air ada..kan aku dah cakap..ngee..tp

huaa, just macam titisan air mata.then, teros berhenti..huk3..

budak 2 teros rush g wing sebelah yang terdekat..

huk3..kejadian yang sama berulang..

akhirnya...setelah satu blok ANGGUN nih budak tuh terokai...

Namun, hampa..

jam sudah menunjukkan kul7.45..dan kelas budak tuh bermula jam 8 pagi..huaa!! :'(

hmm, tiba2 dia teringat nasihat nenek tua subuh2 td..huhu..

2la, pengakhiran orang yang tak dengar cakap..hik3..

Ops, tetapi dia tidak mengulangi kesalahannya dengan m'skip kelas..:)

macam mane dia mengatasi masalah ketiadaan airnya itu adalah menjadi rahsia kerajaan..haha. (^^,)


ini kesah kami

jgn tiru kesah kami..:)




BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

Sunday, August 29, 2010

Epilog Syurga Cinta

salam
saya suka cita neh sebab..
yang PERTAMA..


Ye, sebab ade budak tecik neh..MIA SARA NASUHA!!!
die wat saya rindukan adek tecik saya..


yang KEDUA..
Okies, sebab ade dia neh Rafidah Ibrahim. 
saya rasa die cantik dan manis.hihi..suke!!
saya rase die macam saya..haha..^_^ 


Then, alasan yang seterusnya..
yela, Zizan Nin..hihi..ade la rupe..
 xterlalu hensem dan xleh la nak kate x hensem..
 senang kate, saya rase die macam
manis hati saya..;)
ok..neh yang LAST..
Okies, saya suke cite neh tanpe ade alasan yang kukuh sangat lah..
 macam saya sayangkan orang2 yang terdekat dengan saya tanpe saya ade sebab yang 
UTAME..


okies..saya addicted to cite neh.then, saya sayang kan manis hati saya..then, saya rindukan adek tecik saya.
habes semua tentang kasih dan sayang:)






BOLEH LIKE KALAU SUKE :D