Tuesday, May 17, 2011

UNIMAS, SEROJA, ASASI

in the name of Allah

assalamualaikum

ini adalah entry permintaan and serious sangatttt panjang. HAHA.
eh, okeh hai and hello. terime kaseh kerana singgah and request entry tentang SEROJA and UNIMAS. hehe. ceh kelakar pulak. kau ingat engkau siape HANIS SOFIAH? keh keh. okeh, saya pelajar tahun dua Unimas and penetap tegar KOLEJ SEROJA. oh, saya rasa yang request entry nih adalah student yang dapat asasi Unimas rite? okeh, saya bukan student asasi. oleh itu, saya hanye berkate ape yang saya tahu. boleh?:)

okeh. kalau tak boleh pon saya pedulik hape kan? kan? kannn? HAHAHA

err, actually saya eksited nak cerite sal Kolej Seroja bukan pasal Unimas. sebab? okeh. korang boleh cer google sal Unimas and tengok sendirik website Unimas kan? kan? sape yang sebelom sampai Unimas korang google and bukak website Unimas. saya sure the first word that u will say is someting like WOWW! haha. okeh, sape yang tak cakap macam tuh sila abaikan. keh keh.

ok. sile kate WOWWW!!! :p [ ini adalah CAIS. which is tempat tempat student mencari buku and mencuci mate. keh keh. ok sile abaikan itu. ]



pic di atas boleh di dapati di website rasmi Unimas. tapi gambaran Kolej Seroja totally berbeza dari apa yang mungkin anda gambarkan. keh keh. and Kolej Seroja seriously berbeza dengan kolej kolej kediaman yang lain. 

saya sure gambaran sebenar Kolej Seroja tidak akan anda perolehi hanya dengan mencarik die website rasmi Unimas. well~ u know. this is such a tactic. promotion. :p
okeh. first impression saya masa mule mule jejak kaki kat Seroja is something like errrr..

*****************************************************************

saya: abah, nih kolej ke bangunan bersejarah? ke nih bangunan tinggal? alaaaa..seramnye! kenape mesti Seroja?

abah: eh. cantek ape abah suke. papan papan. sejuk saje.

*****************************************************************

kejadian & perbualan apabila kaki melangkah masuk ke bilik

saya: abah, akak takotlaaa.

abah: La, kenape?

saya: tuhh tengok kat tingkap tuh. wuaaa! [ ohmaigod! bile tengok tingkap nampak hutan! ]

abah: eh. sejuk ape. abah suke. hijau hijau. tenang saje.

*****************************************************************

sebelom abah balek abah ade cakap something, "kamoo yang kene sesuai kan diri dengan tempat & keadaan. bukan tempat & keadaan yang kene ikot cita rase kamoo" 

okeh. serius saje nasihat die. tapi nasihat tuh lahh yang buat saya survive sampai sekarang and you know whatttt??? i sekarang sayanggggggg sangatttttt kat Seroja! feel like heaven bile berade kat Seroja. ceh :')

eh, jap saya nak betulkan something. first, pasal bangunan kayu kayu tuh. HAHA! tuh adelah kediaman untuk staff staff Unimas. dan ianya adalah macam chalet lah lebeh kurang. actually chantek! serius!

dan kedua, bilik yang bile tengok tingkap nampak hutan. HAHA! okeh, doa doa la korang tak dapat bilik tuh. haha. okeh. tak semua bilik yang bile tengok tingkap nampak hutan. keh keh. tapi kalau dapat bilik cenggitu pon ape salah nye kan. bangun bangun pagi engkau lihat lahh kehijauan ciptaan tuhan. tenang :')

okeh, one thing special tentang seroja ini adalah penghuninya. semangat kekitaan yang merasuk penghuninya. ceh, merasuk u? HAHA. ha, semangat nih di harap dapat diteruskan oleh adek adek asasi akan datang. sebab, Seroja sudah tidak menerima student first year degree lagi. huhu. tapi tidak mengapa. yang penting semangat Seroje itu sendirik. ye dak? :')

okeh, now feel free untuk tengok keadaan di Unimas. :)


Jambatan Cinta








Kolej Bunge Raya. :)

bangunan bangunan belakang tuh adelah kolej kediaman lain

gate kampus barat


okeh. cukuplaaa! sudahhh! ape perasaan anda yang akan menjejak kan kaki ke Unimas? tersenyum bangge? seronok? tapi nanti dulu. kah kah. sebab gambar di atas adalah di kampus barat. korang korang yang akan amek asasi semestinye tidak di tempatkan di kampus barat. keh keh. sebab korang adelah insan yang terpilih untuk menikmati keadaan hidup di kampus timur which is Kolej Seroja. :')

okeh sayangggg, sekarang korang nikmatilah pulak kan pemandangan di Kolej Seroja dan kampus timur.

lihat di belakang sane! itu adelah tengok tingkap nampak hutan. keh keh. [actually, bukan hutan sangat pon.] 



perlu ke tunjuk? HAHA. ini harus!

ha, nampak tak rumah rumah papan tuh? okeh. tuh la rumah staff yang saya katekan. macam chalet kan kan kan? haha


pintu belakang aka pintu kampus timur. :') beze tak dengan gate kampus barat?^^



Seroja terbaek!
ha, amacam? rase nk reject or terime tawaran untuk ke Asasi Unimas? HAHA. Okeh. sekarang semuanya terpulang kat tangan korang. cube laa and rasailaa nikmatnye duduk di Kolej Seroja. saya mengalu-alukan korang datang. cehh. haha. even, untuk pengetahuan korang kedatangan korang yang di jangke almost 1200 akan menyebabkan ramai penghuni penghuni Seroje kene survive carik rumah sewe kat luar. so, hargai laaa pengorbanan mereke mereke yang keluar dari kOlej Seroja. chewahhhh. :)

psstt: pic pic di atas credit kepada semua yang terlibat. terutama Deden Alexco [bukan name sebenar] HAHA! actually, saya just google and carik kat fb saja. sekian. thanx korang. :')

eh okeh. sori if entry ini lansong tak membantu korang untuk mendapatkan info tentang Unimas dan Seroja.

ok. thanx bai!


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

11 comments:

Anonymous said... BALAS

:)

farra fly said... BALAS

akak! sy pun pelajar asasi yang bakal ke sana. hehe. err seram ade. seronok pn ade. hehe. bdw, thx for da info :)

Hanis Sofiah said... BALAS

hehe..tahniah n gud luck!!

jgn takot2 okeh..klu ade rezki jmpe kt srawak..hihi..

najmi83 said... BALAS

wah ley dduk lam chalet :)

Hanis Sofiah said... BALAS

@najmi83

boleh jek lau nak. tapi kene sewe laa..hihi.:)

Anonymous said... BALAS

akak,thnx for the post..sy yg minx akak post psl ni kt shoutbox aritu...thnx sekali lg.terharu sbnrnye.hee

Hanis Sofiah said... BALAS

anonymous: ngeee. xde pe2 laa. saje jek bg input sekadar yg tahu.^^

Anonymous said... BALAS

akak, thanks for posting this. sy bakal masuk gak september nih. banyak gak yg kene tahu. tp u helped a lot akak. Hope everything's gonna be fine. Amin.. :)

KopiSusu said... BALAS

@Anonymous

teheee..gud luck yee.. inshaAllah..semuenye akan baek2 saje..:D

lanztie said... BALAS

assalam boleh x tunjuk byk sikit gmbr kolej seroja termasuk dlm dia..saya bakal ddk di sana

Aini Amran said... BALAS

Wahhh...not bad la akak....btw saya bakal ke sana. Doakan eh akak ;)