Tuesday, August 31, 2010

Akibat Tak Dengar Cakap Orang Tua


Ini kesah aku yg degil. 

Kesah seorang budak perempuan yang sangat pemalas dan kuat tido..





di suatu pagi selepas makan untuk sahur ketike itu air xde..

so, lepas sahur, die teros tejerumus ke lembah katil yang indah..ngee..

untuk menikmati kenikmatan tido di kala subuh..huaa.

Oh, tp die still menunaikan tanggungjawabnye sebagai seorang muslimah..:)

dalam pukul 6.00 lebeh, girl tuh pun mamai2 bgn..

then, kejut orang tua yang sebilik dengannya utk bersama2 jemaah subuh..chewaahh.:)

tp nenek tua tuh bagus..after die solat subuh..

nenek tuh teros ambil towel dan mandi...

masa die nak mandi, nenek tua tuh pesan kt budak perempuan yang kuat tido tuh..



" baek CUCU pergi mandi sekarang, air dah perlahan tuh..nanti xde air.."

budak perempuan tuh pun dengan selumber nye menjawab..

"ala, CUCU malas la..nak tido..ngantok sangat! I'allah, nanti mesti ade air punye..hihi."

gile konfiden die cakap air akan ada..then, teros la melayan mimpi sebagai seorang puteri pemalas..hik3..

tetapi die still sempat pesan lagi dengan nenek tua suroh kejot die after nenek tua siap mndi..

Okies..After nenek tua siap mandi..

i x sure pukul berape, tp nenek tua siap dalam pukul6 lebeh jugak la..

kejap je die mandi..hik3..:)

mase tuh, nenek tua pn start la m'bebeling kt girl tuh..

tp dah name pun kan pemalas dan kuat tido..

sO, die still xnk bgn..hihi..

Okies..

cerite di simpulkan..

budak perempuan itu pun bangun dalam pukul 7 lebeh..

sedangkan nenek tua tuh tengah bersiap2 sambil menyanyi kegembiraan.hik3..

mule2, budak perempuan tuh masuk tandas terdekat..

wua!! air ada..kan aku dah cakap..ngee..tp

huaa, just macam titisan air mata.then, teros berhenti..huk3..

budak 2 teros rush g wing sebelah yang terdekat..

huk3..kejadian yang sama berulang..

akhirnya...setelah satu blok ANGGUN nih budak tuh terokai...

Namun, hampa..

jam sudah menunjukkan kul7.45..dan kelas budak tuh bermula jam 8 pagi..huaa!! :'(

hmm, tiba2 dia teringat nasihat nenek tua subuh2 td..huhu..

2la, pengakhiran orang yang tak dengar cakap..hik3..

Ops, tetapi dia tidak mengulangi kesalahannya dengan m'skip kelas..:)

macam mane dia mengatasi masalah ketiadaan airnya itu adalah menjadi rahsia kerajaan..haha. (^^,)


ini kesah kami

jgn tiru kesah kami..:)




BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

5 comments:

zaim1989 said... BALAS

ahhaha...cam x mndi j...hehehe

ieka said... BALAS

anis busuk!!!!!

Hanis said... BALAS

eh, orang mndi tau..hihi

ieka: wlupepun anis tetap wangi..hik

cHeeSe said... BALAS

eeee...xmndii..!!

Hanis Sofiah said... BALAS

cheese: saya mandi la..hihi..tapi..cume xsampai setengah baldi..hik3..syhhhh..=P