Sunday, January 23, 2011

Betul ke saham lelaki dan perempuan berbeza??

in the name of Allah..


salam semuaaanya..:)


sem nih saya decide untuk amek business as my pelengkap. and u know what? i'm learn something WOW! at my business class. hihi. siyesly saya tak nyesal amek business sebagai pelengkap! :D


business? apa yang saya belajar ek? apa kata seorang DR. BUSINESS?


@  dunia nih sangat tak adil. hanya memandang kepada rupa dan kecantikan semata mata. saya rasa ada betulnya apa yang DR.BUSINESS itu cuba sampaikan. sememangnya itulah namanya dunia.


nih antara amaran dan peringatan dari DR. BUSINESS saya untuk kami si gadis. teehee. :p


- Nak mintak keje, gambar kat resume kene CUN GILE! kalau tak kompem kene REJECT awal awal.
- Nak mintak naek pangkat kene SINGLE dulu. kalau tak BOS kompen tak akan pandang, even kau cantek gilerrr.
- Nak dapat sesuatu project, tender or what ever si perempuan kene pandai MENGGODA. kalau tak kompem tak akan di layan.
- eh, lupe. kalau si perempuan mengandung. tak payah lah cerita. semua nya habes sampai di situ sahaja. KEJE, CLIENT, PANGKAT. hm, tak yah la nak harap sangatt.


@ saham lelaki dan perempuan berbeza sangatt. saham lelaki sentiasa naik and terus naek tapi kalau perempuan lak ada pasang dan surutnya. 


1st time saya dengar pasal saham saham bagai nih masa singgah kat blog lelaki nih. mamat nih cakap, lelaki makin tua makin MACHO makin BERGAYA makin HENSEM. ah, semua tuh bajet je. 


tak sangke pulak DR.BUSINESS saya cakap pasal bende yang sama. ~_~


err, siyesly cara DR.BUSINESS cakap macam NAK SURUH PEREMPUAN PEREMPUAN YANG SINGLE -- KAU PERGI CARIK PAKWE SEKARANG! 



DR. BUSINESS saya siap lukis ag peratusan saham lelaki and perempuan. :p
(yg biru tuh lelaki, merah tuh lak perempuan)

@ dia cakap, yang lelaki semakin tua umurnya, makin ngetop. pastuh, korang tengok la line merah tuh aka perempuan. DR.BUSINESS saya cakap, mule mule je perempuan ngetop, hot and seangkatan dengannya. tapi lepas umur 20an, perempuan akan sentiasa mengalami turun naek and terus turun turun dan tak naek naek lagi.


@  lelaki, keje and hiburan kene stabil. hal perempuan? abaikan dulu.


KORANG, LELAKI JUST FOCUS ON YOUR CAREER AND ENJOY YOUR LIFE. JANGAN PK SANGAT HAL PEREMPUAN NIH. NANTI DORANG SENDIRI PEGI CARIK KORANG


cis! sampai hati DR.BUSINESS berkata begitu. ingat! MACHO IS STUPID! kang tak pasal pasal nanti lagi ramai perempuan decide untuk jadi SINGLE FOREVER. 


oh, kalau itu yang terjadi ianya sangat menyedihkan bagi saya.


Okeh, setakat itu je yang saya mampu ingat pesanan pesanan die. even DR.BUSINESS saya tu kelihatan sangatttt BIAS. tapi siyesly, saya suka cara dia.


last last. sebelum kelas berakhir, dia cakap camni.


SAYA BUKAN NYA SURUH KORANG KORANG YANG PEREMPUAN PEGI MENGGATAL.
BUKAN JUGAK SAYA SURUH KORANG PEGI ENJOY CARIK PAKWE SEKARANG.
TAPI SAYA CUMA NAK SURUH KORANG BERSEDIA!!

haha. see? die still suruh kitorang prepare someone special in case takot terrrrlajak. haha. takpe2 relax je okeh girls yang single. saya pun SINGLE Okeh. haha. betul! saya single. :)

yang penting. saya sangattttt lah suke pesanan dia yang terakhir.

BEAUTIFUL IS CONFIDENT.
SO, KORANG YANG RASA TAK CANTIK, TAK KIUT OR RENDAH DIRI.
JUST BE CONFIDENT. :)

yessss DR.BUSINESS!!! I lOikeeee. 
thanx a lot for ur peringatan, amaran and nasihat.

psssstt: manis hatiku, awak jangan lari g mane mane okeh. saya tahu awak makin TUA makin HOT. tapi masa saya tengah HOT sekarang nih (hot ke??kikiki.) , saya still lagi tunggu awak. saya tak pandang lelaki lain. eh? eh? percayala. percayela. percayela! :D

tadaa korang :]




BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

6 comments:

aina halim said... BALAS

saya suka part yg

:: sy masih single, percayalah saya masih single::

hahaaha sy tak pecaya :P

Miss Ngelike ^_^ said... BALAS

Waaa... I like it so much....
I'm single too...haha :D

Atiqah Az'Am said... BALAS

hahaha..abeh lah akuu!! omg,kene terime sorg pakwe skrg jugak!!

Hanis Sofiah said... BALAS

aina: sy masih single, percayalah.. tlongla percaya..tlongla..hihi.:p

miss ngelike: i'm single too. kikiki.:)

tiQa: tolong la..tlongla.. p carik pakwe skang! smentare tgh HOT nih. haha

Atiqah Az'Am said... BALAS

alamak! susah nak yakin lah! aish... camne ni??camne ni??!!! huhuhu

Miss Ngelike ^_^ said... BALAS

Xbaek tipu tau..ksian kt pmanis hati awk tue~