Tuesday, March 22, 2011

BEST FRIENDS FOREVER, WUJUD KE?

in the name of Allah

assalamualaikum

hai korang.
tetibe teringat seseorang ade tanye kat formspring, kenapa seorang kawan boleh lupe kat kawan lame bile dah jumpe kawan baru?

rindu pada kenangan. =,=!


actually, bagi saya la kan. apa yang saya rasa la kan.
kalau saya, saya tak pernah lupe kawan kawan lame saya. terutame yang pernah jadi kawan baek, musuh ketat, and segala jenis macam kawan la kan. err, musuh ketat pada waktu dulu, saya consider sebagai kawan pada masa sekarang. hee. sebab ape? sebab saya rasa permusuhan or pergaduhan waktu dulu dulu, adalah proses pembelajaran bagi saya. alah, gaduh kanak kanak. tak matang lagi kot. even saya rasa gaduh mase form6 pun saya rase macam alah, gile tak matang dulu. kah kah

err, okeh. apa yang menjadikan seseorang kawan fikir kawan lame die tuh dah lupe kat die lepas dah jumpe kawan baru? ehem. bagi saya lah kan. bukan lupa okeh. tapi sibuk. or atau senang kate, well~ life must go on. kite dah jumpa orang baru, so tambah tambah kan lah networking kite kan. tambah tambahkan lah kawan baik kite kan. so, masa dulunye asik bermesejan or bergayutan or berlepakan dengan bestfren or kawan lame pun mesti akan berkurangan kan. so, sebab tu lah ade yang terfikir kawan lama die lupa kan dia.

ehem, korang yang berfikiran yang macam tu kan. well~ get a life la korang. setiap orang kan mesti akan ada hidup baru, dunia baru, ehem pakwe baru..err okeh itu tidak. keh keh
bagi saya la kan, term friends forever tuh maybe wujud. tapi saya agak tak percaya lah dengan term bestfriend forever ever and ever lah kan. ngee. 

errr, still friends?? hee

well~ kembali kepada term bestfriend. Manusia yang selalu dengan kite susah and senang and berkongsi cerite suke duke gosip sana sini and what so-ever-lah-kan. okeh. ituh bestfriends. tapi macam mane lak bestfriends kite mase kecik kecik, darjah enam, form1 sampai form6, then pegi lak masuk u. Based on my experienced and apa yang saya tahu lah kan, biasanya kalau yang tadika bile dah masuk primary school, kawan baek pun bertukar. pas tuh, bile yang darjah enam bile dah masuk form1, kawan baek pun laen jugak. Macam tuh jugak lah, yang kat secondary school, bestfriends nye laen and kat university pun laen jugak. apetah lagi yang dah kahwen and beranak pinak kan? Masing masing ade komitmen and life tersendiri. kan? kan?

ade ke yang kat sini still remain the same bestfriends dari korang tadika sampai lah berjaye pegang ijazah, kerje and korang kawen pun still bestfriends dengan orang yang sama? ehem, kalau ade wa salute sama lu. kah kah.
Lazimnya  susah lah kan? takde kot kan? lagi lagi manusia complicated yang bernama perempuan. haish, =,=!

cukup lah kot saya merapu raban kat sini. hihi. actually, i'm missing my old best friends. tadi saya calling calling dia. ehem, mase HELLO?HELLO? tuh. badget perempuan tabah la kan. tapi bile dengar je suare dia. cis! gile mengalir air mate. LOL. macam senghal je. habis jatuh saham seorang perempuan saya. keh keh.

okeh. sekarang. saya serius, saya rindu die. even, kami satu university. berpijak di bumi kenyalang yang sama, kami ibarat macam takde ape ape kenangan antara saya dan dia. almost lima bulan kami tak calling calling, mesejan, ehem. terserempak pun tak pernah tau. haish~

okeh. berhenti sekarang. ye, sekarang. okeh saya rindu kawan kawan baek saya yang lama, yang baru saya tak rindu sebab selalu jumpe. keh keh. musuh musuh manje, even musuh dalam kain selimut pun semua lahh. rindu pada kenangan. cukup. berhenti!

boleh ke jadi forever?

jap jap, pertanyaan. korang rase best friends forever-ever and ever tuh wujud ke?? terutame dalam zaman kapitalisme sekarang nih. heh. yang hanya mementingkan wang pangkat dan rupa semata. okeh. habes.

daa korang. assalamualaikum :')


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

6 comments:

aina halim said... BALAS

pertama tamanya, nice post!

pasal best friend nih, org pun dup terpikir isu yg sama after tgk soalan yg hanis post kat formspring tuh. but nis, still got no time tu actually jawab all those. nanti lah ek?

1 fakta ingin sy kongsi. semakin kamu hampir dgn final year kamu, semakin kurang kawan kamu. sampai satu tahap, seorang lecturer pernah bagi tahu, kawan kamu yg dulu, boleh jadi musuh kat kamu waktu final nanti. sebab? sebab semua nak kne survive. tapi perlu ke tindas org kan? hurm... kejam dunia final year. harap kite boleh lalui final nanti dgn steady je. huhu..takut kowt dgr citer cenggituh!

ïêmå å¢klê§ said... BALAS

insyaAllah wujud kalau kita berkawan niat kerana Allah..

Atiqah Az'Am said... BALAS

hahaha, sebagai bestfren lama, aku rasa, kawan selamanya wujud. but kawan sehidup semati selamanya quite imposible. but still, kita kawan kan? hehehe. as an adult (wah,adult ke?) komitmen untuk hidup sendiri sendri dah jadi keutamaan. just like u say anees. hehe. btw, LOVE U OWES LIKE OLD TIME!!! wnik wink~

Hanis Sofiah said... BALAS

aina, takpe2.. take ur time. i know this month is d busiest time for u..hihi

errr, agak takot la dgr crite aina..if dunie final sudah begitu kejam, maybe lebeh kejam dunie di luar.. mase kite keje nnt kan? kan?

Hanis Sofiah said... BALAS

iema, itupun kalau kite b'kawan kerana Allah. Mostly, orang sekarang berkawan sebab ape?? hmm..T_T

Hanis Sofiah said... BALAS

tik!! wah, kamu mmg sudah smakin matang. keh keh.

betul kan? kan? ade ke? susah lah kite nak carik kawan selamaaanye sehidup semati bersame same. heee.

miss u sgt2 la tik..err, siyesly rindu~:)