Monday, May 30, 2011

PENGANTIN DULU & PENGANTIN SEKARANG

in the name of Allah

assalamualaikum

Hai korang! entry lepas dah cakap sal kahwen. kali nih pon mood datang nak cakap sal kahwen jugak. keh keh. macam ade tande tande jek tuh! hee.

korang ade perasan tak something yang saya perasan? saya perasan kan sejak akhir-akhir nih kan majority majlis kahwen sekarang agak tak meriah. ke saya jek yg rase cenggitu?




ok, nih kesah majlis perkahwinan si Melody dan si Elang [bukan name sebenar]. nak jugak amek name kat sinetron! kah kah. tujuan saya datang majlis tuh sebab nak makan jek kot. eh takla. dijemput okeh. datanglaa. :)

sedang fokus makan makan dan makan.  saya terdengar sekumpulan manusia sedang mengata. eh bukan. mengumpat kot. eh tak sopan. berbincang lah. sopan siket. okeh dorang nih sebok bebenor berbincang. oh oh. dorang nih lelaki okeh. keh keh. lelaki dan tua. senang kate pakcik pakcik tua laa. orang orang kampong situ gamaknye. 

ape yang dorang nih berbincang? meh sini saya cerite. keh keh.


*****************************************************************

pakcik Zainal: hm, majlis kahwen nye tak meriah langsong!

pakcik Rajaf: yelaa Zainal. bosan dah! tak macam dulu dulu.


abang Ilham: kenape ye? dolu dolu tuh meriah sangat ke pakcik oii. kih kih


pakcik Zainal: meriahh nakk! meriah sangat. ye dak Rajaf?


pakcik Rajaf: kalau pasangan pengantin tuh datang, berebut-rebut orang nak nengok. satu kampong dari kecik sampai ke tua terjenguk jenguk dengan siapa pengantin tuh kahwen. cantek ke tidak. terjerit-jerit orang panggil pengantin datang! pengantin datang!


pakcik Zainal: kalau tengah bersanding pulak, semua orang berhenti makan. berpusu pusu tengok pengantin.


pakcik Rajaf: ye Ilham, cube ekau nengok tuh. pengantin datang, orang cume pandang sekali imbas dan sambung melantak. cube ekau nengok die bersanding tuh. cameraman jek sebok mengamek gambo dorang. yang lain lain buat tak tau jek. kesian pon ade aku menengok nye.


abang Ilham: agak agak nye mengape nye pakcik pakcik oii?


pakcik Zainal: dari research kami la kann, pengantin lelaki tuh [si Elang] gemor benor datang melepak rumah pengantin perempuan [si Melody] sebelom kahwen dolu, orang orang kampong pon dah selalu menengoknye. jemu gamaknye. yela dah banyak kali nengok. watpe nak tengok lagi mase bersanding. ye dakk? kih kih.


*****************************************************************






okeh! cukuplaa! saya yang sedap makan tersengih sengih mendengar cerite pakcik pakcik tuh. nak gelak tahan jek laa kan. nanti kantoi curik curik dengar. keh keh.


eh eh. sori okeh. saje jek gune name name dalam Safa dan Marwah. kih kih.


oh bile saya fikir balek ade betulnye. bukan jek majlis kahwen si Melody ngn Elang yang saya rase kureng meriah. ade beberapa majlis yang saya pernah pergi kann. nampak mewah. tapi bile die bersanding. bosan jek menengok nye. suram! 


korang agak agak kalau takde laa kan DJ and orang orang karoke, ape yang akan jadi? kih kih. meriah tak? lagi lagi kalau yang mengunakan khidmat catering. takde pon bunyik orang tua riuh buat kerje. apa namenye gejobos ekk? =,=!!


oh oh oh. ade sape sape yang terase ke?kih kih. maaf ye. saya sekadar mencerite kan semula ape yang saya dengar. kih kih.  


ha. saya sekarang memang suke ikot mak dan abah pegi majlis kahwen orang. keh keh. sebab? boleh dengar orang orang tua bersembang. dan ehem saya nak memikirkan jugak macam ne nak buat untuk majlis sendiri nanti. hik hik. malu saya. hehe






eh. korang suke tak pegi majlis kenduri kahwen orang? eh suke? kenape ekk? 


oh, ye. entri akan datang nanti saya cerite lakk ape yang makcik makcik sembang. baru pagi tadi. saya makan dengan makcik makcik mase kenduri kahwen sedara. keh keh. banyak input!


ok. thanx sudi bace. bai!


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

2 comments:

shafizza fiza said... BALAS

hehehe,anis~~servey tok cri design pelamin nanti ek...hehehe
tp best kn tgk org khwin..
hehehe
blh brangan2 jap dok ats pelamin 2..hehehe

Hanis Sofiah said... BALAS

@shafizza fiza

ija, dah berangan nih...besh2.:]