Saturday, February 12, 2011

nak maafkan ke tak? nak maafkan ke tak?

in the name of Allah

assalamualaikum


hai semuaaaa :)



saya nak tanye ada tak orang yang tak pernah buat silap and salah?
ada tak orang yang tak pernah lalai walau seketika?
ada tak orang yang tak pernah pun terleka dengan keseronokan dunia walaupun sekejap?

oh, kalau ada.. orang tuh bukan lah saya. bukan niat untuk membuka keaiban sendiri, tapi sekadar meluahkan apa yang saya rasa kat hati.

walawehh, saya pun manusia biasa tau. sangat biasa. tapi saya cube untuk jadi luar biasa. bukan saya tak cube.
cume kadang-kadang of course saya terleka. saya lalai. saya lupa.

sebab saya cume PEREMPUAN BIASA. saya ulang suare. PEREMPUAN BIASA!
sebab saya perempuan biasa lah saya perlukan seseorang untuk terus membimbing saya. kawan kawan yang baik untuk menasihati saya. seseorang untuk menegur saya. kawan kawan yang baik untuk mengingati saya.

air mata tiba tiba jatuh. saya sedih weh. :)

apa yang korang rasa ek kalau kite mintak maaf kat seseorang tuh. tapi dia still tak boleh nak memaafkan korang?
okeh, fine. kemaafan tak leh nak di paksa.

tapi kite still tak leh terus terusan menyalahkan and mengungkit kesalahan orang tuh kan? 
okeh, fine. it's just my opinion. lain orang mungkin lain caranya.

kadang kadang memberi kemaafan itu lebeh besar ertinya and lebeh banyak memberi manfaat. betul tak? ke saya sorang je yang rasa macam tuh?

it's hurt okeh. bila kite dah mintak maaf dengan seseorang yang kita dah buat salah tapi dia still terus menyalahkan. bukan sekali dua okeh. berkali-kali.

sampai bila baru boleh memaafkan and melupakan? adakah sampai berlakunya satu kehilangan?

menangis dan senyum. :)

okeh okeh. kesat air mata. malu dowh kalau miss H nampak. nanti dia cakap ape lak kan.
Hanis Sofiah kan kuat. Hanis Sofiah tak leh nangis tau. :')

maafkan saya. :'(


BOLEH LIKE KALAU SUKE :D

2 comments:

aina halim said... BALAS

uih? kenapa? doushite? nande?

Hanis Sofiah said... BALAS

hihi..nothing la aina. jz tgh menagih kemaafan dari seseorang..huuu~:')